Správné dýchání jako posilování

 Nádechem a výdechem začal život každého z nás a celým životem nás dýchání provází. Většinou si ani neuvědomujeme, že i dýchání je pohyb a dokonce posilování.
Bránice, hlavní nádechový a zároveň nejdůležitější kosterní sval, který můžeme fyziollogicky správným dýcháním velmi efektivně posilovat. A to bez jakékoliv námahy. Silný střed těla staví na silné bránici. Její funkce je úzce spojena s hlubokými zádovými a břišními svaly a svaly pánevního dna. Důležitá je posturální funkce bránice. Díky jejímu napojení do řetězce vnitřních svalů zajišťuje vzpřímené držení těla a stabilitu. Neméně důležité je kvalitnější okysličení a to právě zajistí fyziologicky správné dýchání, při kterém docházík přenosu kyslíku v dolních lalocích plic, což je nejefektivnější.
Při nádechu klesá bránice dolů, masíruje orgány umístěné v břišní dutině a tím podporuje trávení či vylučování.
Správné dýchání může snížit riziko srdečních chorob, protože pomáhá při snižování krevního tlaku. 
Asi všichni známe, když nás něco rozruší, tak nám ostatní radí, abychom dýchali. Ano, správné dýchání nás zklidňuje a zároveň i zlepšuje kvalitu spánku.
 
V jednoduchosti je krása... Pokud chcete změnit držení svého těla, začněte fyziologicky správným dýcháním. A pokud nevíte jak nebo si nejste jistí, ráda vám poradím. Cvičit dýchání můžete úplně všude, tak šup šup!